Omgeving

Aan de rand van de boswachterij Sleenerzand omringd door uitgestrekte velden vindt u de Kibbelhoeve. Op deze schitterende plek kunt u actief of passief genieten van Zuid-Oost Drenthe. 
Uitgebreide wandel-, en fietsroutes vindt u in de directe omgeving van de Kibbelhoeve.

De ATB en Mountainbike fietsers kunnen hun hart ophalen, want de Kibbelhoeve ligt pal naast de mooie en spectaculaire ATB route van Sleen. Hierin zit ook het fraaie parcours van de Kibbelkoele verwerkt met een aantal hoge jumps. De route is op verschillende manieren prachtig te combineren want u fiets dwars door de bossen richting Hooghalen, Grolloo of Schoonoord.

Ook de racefietsers kunnen hun hart ophalen, want de uitgestrekte lange fietspaden en gladde wegen zijn ideaal om op uw racefiets de nodige kilometers te maken. Knoop vanaf de Kibbelhoeve verschillende punten aan elkaar, maak uitstapjes en lunch onderweg in een van de talrijke café’s of restaurantjes.

Wandelaars opgelet! Niet ver van het Pieterpad  (ongeveer 1,5km) en de Ellertsveld Route vindt u de Kibbelhoeve van waaruit u uw reis kunt vervolgen na een heerlijke nachtrust, óf van waaruit u prachtige wandelingen kunt maken door het Drentse landschap. U loopt tussen de akkers en het bos door naar Schoonoord, Klijndijk, het prachtige Sleen of zelfs naar Emmen.

Ook voor golfers zijn er diverse golfbanen in de directe omgeving zoals GC De Gelpenberg, Golfpark Exloo, Burggolf Parc Sandur.

Het spreekt voor zich dat wanneer u met de auto komt logeren bij De Kibbelhoeve u diverse uitstapjes kunt maken die niet al te ver rijden zijn. Zo bent u met 15 minuten bij Wildlands in Emmen of met 5 minuten bij het Openluchtmuseum Ellert & Brammert in Schoonoord waar u al wandelend over het park ver terug gaat in de tijd van weleer.

De Kibbelkoele is, op minder dan 1km gelegen van de Kibbelhoeve, het bekendste bosmeer van Drenthe waar u heerlijk kunt afkoelen op hete zomerdagen, of lekker baantjes kunt trekken in de open lucht.

Wandelen met de hond kan op veel plaatsen rondom uw verblijfplaats. U wandelt met de hond los langs het kanaal of op sommige plekken in het bos. Niet overal in het bos mag de hond los, maar dit staat gelukkig duidelijk aangegeven op de bordjes van Staatsbosbeheer. De losloopgebieden in de buurt van de Kibbelhoeve zijn meer dan voldoende om uw viervoetertje lekker uit te laten razen!